Wat is het verhaal achter opblaasbarejacuzzi-shop.nl?

Ik ben Sjoerd Koster en eigenaar van opblaasbarejacuzzi-shop.nl. Ik ben al jaren bezig met de inkoop en verkoop van producten. Maar dan vooral hobbymatig. Omdat ik dat leuk vind om te doen en er natuurlijk een extra centje mee kon verdienen. Als ondernemend type ben je altijd op zoek naar manieren en producten om beter te verkopen. Ik heb van alles gekocht, verkocht en verhuurd. Van winterbanden, legertenten tot aan autoradio’s. En eigenlijk per toeval ontdekte ik de opblaasbare jacuzzi’s.

In de jaren 2010 en 2011 bouwde ik mijn woning en natuurlijk hoorde de aanleg van de tuin er ook bij. En al dat harde werken moest beloond worden vond ik zelf. Na een zomer hard ploeteren om de tuin netjes aangelegd te hebben en het bouwen van een veranda in 20 zaterdagen, was het tijd om te ontspannen. Er moest een bubbelbad komen in de tuin. Lekker warm en ontspannend.

Het was pinksteren 2013 en er was een leuke pinksteractie bij Fontyn. Daar kocht ik mijn eerste opblaasbare spa van MSPA. Snel naar huis om hem op te blazen en plaatsen in de tuin. Vrienden en familie uitnodigen om heerlijk te gaan bubbelen. Een enorm succes. Een vriend van mij wilde ook een bubbelbad. En die ging die zaterdag erop direct naar Fontyn, maar kwam met een vervelend bericht terug. Hij vertelde mij dat er een retouractie was op de MSPA die ik gekocht had. Er zouden mensen stroom gekregen hebben in het water van deze opblaasbare spa’s. Als ik hem direct retour bracht kreeg ik het volledige bedrag terug. Je zit, nadat je dit bericht hebt gehad niet meer lekker in je warme bubbelbad kan ik vertellen. Dus bracht ik een week later de spa retour. Fontyn was zeer netjes en gaf ons het aankoopbedrag terug. Top service.

Maar ja. En nu  dan. Ik zat zonder jacuzzi. En eigenlijk had ik nergens last van gehad met mijn opblaas spa van MSPA. Dus in de zomer van 2015 ging ik het internet op. Ik wilde weer een opblaasbare jacuzzi. En die vond ik op Ebay Duitsland. De spa werd aangeboden in een veiling. Oftewel de opblaasbare jacuzzi werd alleen duurder als er geboden werd. Maar het bedrag waarvoor hij aangeboden werd, was voor mij erg interessant. Zelfs met internationale verzending. En voor ik het wist had ik een bod gedaan en werd een week later door de DPD een nieuwe spa geleverd voor een goede prijs. En toen kwam het ondernemershart weer naar boven.

Wat nou als ik de spa hier eens op Marktplaats zet. Eens kijken of ik de spa hier met een extraatje kan verkopen. En ja hoor. Binnen mum van tijd was hij weg. Jullie raden het al. Ik kocht een paar jacuzzi’s op deze manier in en verkocht ze weer. Puur voor de fun, maar dit smaakte naar meer.

Met de gedachte dat ik al jaren een eigen bedrijfje zou willen oprichten kwam dit nu wel erg snel dichterbij. Ik merkte dat de hobby geen hobby meer werd. Maar het werd serieus. Maar hoe kom ik nou aan meerdere opblaasbare bubbelbaden. Daarvoor moet je je inschrijven bij de kvk om te kunnen inkopen. En waar moet ik inkopen.

Ik trok de stoute schoenen aan en belde met het bedrijf in Duitsland en vroeg aan hen of ik bij hen meer kon inkopen. Dat kon wel, maar moest ik een kvk nummer hebben. Logisch natuurlijk. Ik kreeg van hen ook nog een het telefoonnummer van Netspa. Deze zaten in Frankrijk. Maar ja mijn Frans is niet heel sterk. Eigenlijk helemaal niet goed. Hoe ga ik mij verstaanbaar maken en ook nog eens vaktermen gebruiken. Kletsen over inkoop en verkoop van opblaasbare bubbelbaden, spa’s, jacuzzi’s. Hoe noemen ze het daar. Geen idee. Maar ik dacht. Ik bel gewoon en begin in het Engels. Dat moet vast lukken.

In maart 2017 belde ik voor naar Frankrijk en werd doorverwezen naar een Nederlands contactpersoon. Wat geweldig! Ik kon gewoon lekker in het Nederlands kletsen over wat ik wilde en wat ze voor mij konden betekeken. Dit was een fijn gesprek, maar voor mij was alles nieuw en het belangrijkste: ik was nog niet ingeschreven bij de kvk. Dus inkopen kon nog niet. En ik had eigenlijk geen idee wat voor bedrijf ik aan de lijn had.

De 4 weken hierop gingen als een stoomtrein. Ik dacht. Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer. Ik maakte een afspraak bij de KVK en liet me inschrijven. Ik schreef me in onder naam Vivalavida-Outdoor en Opblaasbarejacuzzi-shop.nl liet ik vastleggen als handelsnaam. Zo trots als een beer was ik natuurlijk. Maar nu moest het echte werk gaan beginnen. Ik belde nog een keer naar Frankrijk en voor ik het wist zat ik 2 weken later in het vliegtuig om kennis te maken met mijn bubbelbaden leverancier in Frankrijk.

In Frankrijk werd ik zeer netjes opgevangen en werd er een rondleiding door het bedrijf georganiseerd en een presentatie gegeven. Het gevoel was goed. Maar het belangrijkste was dat ik daar in levende lijve de opblaasbare bubbelbaden zag staan. De baden die ik wilde gaan verkopen in Nederland. Super om dat een keer zo te zien.

Ik ging met een goed gevoel terug naar Nederland en had mezelf nog 2 weken bedenktijd gegeven of ik echt ging investeren in dit product. Maar wie niet waagt die niet wint. Voor ik het wist stond de eerst vrachtwagen voor mijn huis. Ja, je leest het goed. Voor mijn huis. Want ik was een internetbedrijfje zonder pand. Alles werd nog vanuit huis verkocht. Ik was trots op mezelf toen de eerste bestellingen binnen kwamen. Ik had het toch geflikt.

Inmiddels werken we niet meer uit huis, maar verkopen en verhuren wij onze opblaasbare spa’s vanuit een pandje in Doetinchem.

Ik kreeg en krijg nog steeds vaak de vraag hoe ik erbij kom om opblaasbare jacuzzi’s te gaan verkopen. Nou jullie hebben het gelezen. Het is per toeval ontstaan. Een product die ik zelf ook graag wilde hebben. En waar ik behoefte in zag bij meerdere mensen.

“Hard werken hard ontspannen”

Bubbelen in het bubbelbad